Хіти тижня. Торкнеться кожного українця: НБУ змінить правила розрахунку платіжними картками з метою посилення контролю щодо законності

В Україні кардинально змінять правила проведення фінансових операцій із використанням платіжних карток. У Національному банку розповіли українцям, як тепер вони здійснюватимуть електронні транзакції.
Торкнеться кожного українця: НБУ змінить правила розрахунку платіжними картками - today.ua

Як пояснили в Нацбанку, запровадження нових правил дозволить не лише підвищити рівень захисту прав власників платіжних карток, а й посилить контроль за тим, щоб еквайри (підприємства, які приймають безготівкову оплату за товари чи послуги) дотримувалися всіх правил платіжних систем та вимог законодавства України, зазначають Патріоти України.

Національний банк зобов'язав постачальників платіжних послуг перед тим, як буде проведено платіжну операцію, повідомити власника платіжної картки про всі умови та порядок проведення транзакції. Наприклад, якщо переказ коштів здійснюється у кілька етапів, власник платіжної картки повинен мати повну інформацію про додаткові витрати.

Вимоги до еквайрів зводяться до виконання ними всіх вимог українського законодавства щодо принципів фінансового моніторингу та правил платіжних систем. Небанківські фінансові установи та торговці зобов'язані надавати еквайрам повну інформацію про всі етапи проведення фінансових операцій.

Якщо торговець змінює вид діяльності, то він зобов'язаний згідно з новими вимогами НБУ терміново проінформувати про це еквайра для своєчасної зміни коду категорії торговця.

Крім того, у новій постанові Правління Національного банку України від 08 лютого 2022 року №13 "Про затвердження Змін до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів та здійснення операцій з їх використанням", яка набула чинності з 10 лютого 2022 року, еквару надали право у будь-який момент відмовитися від співпраці з небанківськими фінустановами або торговцями, які не дотримуються умов договору.

Найбільшим постачальником запчастин для літаків в РФ стала... африканська країна

четвер, 28 березень 2024, 13:59

У 2023 році найбільшим постачальником запасних частин для літаків в Росію став Габон. Про це повідомляє видання The Moscow Times з посиланнямна митні дані РФ, передають Патріоти України. Всього за рік в Росію ввезли авіазапчастин майже на $2 млрд, з ни...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...