Хіти тижня. Треба знати: У платіжках почали по-новому прописувати тарифи за газ

З 1 січня з платіжок зникли температурні коефіцієнти, але вони залишились складовою тарифу на доставку газу. Тепер їх нараховуватимуть законно та тільки за розподіл газу, а не двічі – і за розподіл, і за сам газ, пояснюють у консультаційному центрі "Газ Правда", передають Патріоти України.

Зазначається, що водночас у темі коефіцієнтів досі лишається низка нюансів. "Плата за розподіл розраховується на підставі обсягу споживання за минулий газовий рік. Його облгази порахували з урахуванням незаконних коефіцієнтів. Тому тарифи є завищеними. Споживач знову переплачуватиме", - йдеться в повідомленні центру.

Там переконані, що у ще менш вигідних умовах опинилися споживачі, в яких встановлені лічильники з температурною компенсацією.

"Вони платять за газ уже з приведенням до стандартних умов. Це робить сам лічильник. Але навіть такі споживачі будуть змушені ще раз платити коефіцієнти в рахунку за розподіл палива. І головне – не вирішена проблема, коли людям нараховували незаконні борги через коефіцієнти", - кажуть аналітики "ГазПравди".

З їхніх слів, якщо споживач хоче повернути переплату чи оскаржити сумнівні коефіцієнтні борги, він може хіба звернутися до суду. Але розгляд подібних справ розблокують лише після рішення Великої палати Верховного суду України. Він досі розглядає позов побутового споживача до Волиньгазу щодо незаконності нарахування коефіцієнтів.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...