Хіти тижня. Ціни на газ у лютому зростуть: Чого чекати українцям

В Україні постачальники газу для населення підвищуватимуть ціни на паливо, якщо його вартість у Європі зростатиме нинішніми темпами, інформують Патріоти України.

"Якщо нинішні ціни збережуться, і ціни на європейських хабах знижуватися не будуть, то в лютому постачальники будуть змушені ще підвищити ціни на газ для населення", – повідомив президент асоціації "Газові трейдери України" Андрій Мізовець у коментарі ЗМІ.

У січні постачальники продавали газ населенню у межах 6,99-10,7 грн за куб. м. Ще в жовтні-листопаді ціни не перевищували 6-6,5 грн за куб. м.

"До 25 січня, коли постачальники повинні опублікувати свої ціни, час ще є, але виходячи із ситуації, яку ми спостерігаємо зараз, передумов для зниження цін на газ не спостерігається. Тому, швидше за все, на лютий вони також будуть переглянуті в бік підвищення" , – резюмував директор ExPro Consulting Геннадій Кобаль.

Як повідомлялося, в Україні схвалили підвищення з 1 січня 2021 року тарифів на розподіл природного газу. У підсумку в середньому ціни зростуть на 80%. "Нафтогаз" із 1 січня 2021 року більше не буде під'єднувати своїх клієнтів до тарифу "Річний". Всі, хто встиг скористатися такою послугою, продовжать отримувати блакитне паливо за фіксованою ціною. Решта ж зможе користуватися тільки місячним тарифом.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...