Хіти тижня. Ціни шалено злетять: Українців попередили про великі неприємності

Ціни на продукти в Україні продовжують рости, і, як зазначають експерти, до кінця року можливе суттєве подорожчання багатьох продуктів, які українці купують регулярно. Про це пише голова асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

Він зазначив, що за даними моніторингу цін на продукти харчування, найсильніше у вересні подорожчала капуста і гречка. Ціна корисного овоча зросла на 33%, а найпопулярнішої крупи – на 25%.

"Згідно моніторингу Асоціації постачальників торговельних точок, серед продуктів найбільше подорожчала у вересні капуста – на 33% і гречка – на 25%. На 1,5% подорожчали батон і житній хліб, на 1% пшеничний хліб з борошна першого гатунку, на 0,5% яйця", - повідомив Дорошенко і додав, що цукор став дешевше на 1%, а ціни на молочну продукти стабілізувалися.

М'ясний кошик збільшився в ціні зовсім небагато, в середньому на 0,5% зросли ціни на курку, варену ковбасу, яловичину, і морожену рибу. А ось ціна на свинину і сало навіть просіла на 0,5%.

Дуже сильно у вересні подорожчали овочі. Капуста – на 33%, морква – на 14%, цибуля – на 5%, яблука-на 2%, буряк -1%. Одночасно з цим картопля подешевшала на 3%.

"Що стосується овочів борщового набору, то ми будемо бачити постійне коливання ціни, але після підвищення вартості, вона буде знову падати. Але слід розраховувати, що у грудні ціна все одно буде на 20-25% вище, ніж у серпні. Однак картопля, можливо, буде падати в ціні до грудня, або вартість буде залишатися без змін", - спрогнозував Дорошенко.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...