Хіти тижня. У банку розвели руками: Шахраї списали з картки "ПриватБанку" 111 тисяч грн за ліміту в 10 тисяч - можливий суд

Клієнт державного ПриватБанку зіткнувся з перевищенням ліміту на інтернет-оплату з картки в 10 разів. Причому гроші, за твердженням потерпілого, знімав не він, а шахраї. Суму в 111 тис. грн списали для оплати телефонів у турецькому інтернет-магазині. Чоловік звернувся до "Привату", проте гроші йому не повернули. Тепер клієнт збирається в суд, передають Патріоти України.

Ліміт у налаштуваннях картки при цьому був установлений на рівні 10 тис. грн. Про це розповів користувач otval1964 на спеціалізованому форумі "Мінфін". Він уже звернувся в поліцію, було відкрито кримінальну справу за фактом шахрайства.

"Без мого відома з моєї картки було списано 2 суми – 55 тис. і 56 тис. грн... Я побачив це і заблокував картку. Але гроші вже списали. SMS-повідомлень і дзвінків не було. Відкривши "Приват24", я побачив, що кошти на передавторизації. Відкривши платіж, побачив, що списані на адресу інтернет-магазину в Туреччині... Тепер родзинка – на картці було встановлено ліміт оплати в інтернеті 10 тис. грн", – розповів потерпілий.

При цьому клієнт за допомогою перекладача особисто звернувся до турецького інтернет-магазину і з'ясував, що з його картки невідомі оплатили покупку телефонів. Незважаючи на звернення потерпілого і блокування, шахраям навіть вдалося забрати своє замовлення. Тобто сума все ж була списана на користь магазину.

"Яким способом відбулася виплата? Спочатку сказали, що ввели CVV-код, потім – що підтвердили кодом із повідомлень, а потім і зовсім, що картка скомпрометована. Картку з моменту видачі я взагалі не діставав. Усі платежі – тільки через "Приват24", – дивується потерпілий.

За його словами, він одразу звернувся до банку за компенсацією збитку, але йому сказали почекати повернення грошей спочатку 11 днів. Коли цей термін минув, чекати попросили вже 45-120 днів. "Готую папери до суду", – написав клієнт.

У ПриватБанку вже відреагували на скаргу. Представники фінустанови пообіцяли додатково розібратися в ситуації та поінформувати про результати перевірки пізніше.

Шахраї в Україні вже за якого жертви не передають нікому свій пароль, CVV або номер картки. Дані крадуть і використовують без відома клієнта – зловмисникам достатньо знати номер картки, персональні дані та фінансовий номер клієнта. Тоді аферисти переносять номер на нову SIM-картку й отримують доступ до грошей.

У банках, проте, радять все одно дотримуватися таких правил:

  • нікому не передавати номер своєї картки;
  • встановити ліміти на картці;
  • відстежувати рух коштів, регулярно стежити за станом рахунку;
  • користуватися тільки тими банкоматами, які під наглядом.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...