Хіти тижня. У кінці 2020 року може початися виробництво іноземних електровозів для "Укрзалізниці"

В кінці квітня “Укрзалізниця” почала процес відбору виробника для оновлення парку електровозів.

У разі визначення постачальника електровозів для “Укрзалізниці”, випуск локомотивів може стартувати вже в кінці поточного року. Про це у своєму блозі розповів член правління АТ Укрзалізниця Франтішек Буреш, передають Патріоти України.

“За попередніми даними, нелокальне виробництво електровозів для “Укрзалізниці” почнеться в кінці 2020 року і займе від 9 до 18 місяців. Тоді ж, після узгодження технічних питань зі світовим виробником, українські компанії повинні активізуватися в організації локального виробництва вищевказаних складових локомотива”, – написав Буреш. При цьому він не вказав, яка кількість локомотивів планується до виробництва в перші 9-18 місяців.

Топменеджер “Укрзалізниці” додав, що “якщо всі процедури відбору пройдуть без затримок, уряд встановить Методологію оцінки співвідношення ціни локалізації в ціні електровоза, а також, при наявності фінансування, вже на початку 2022 року Україна може отримати локомотиви з мінімальною 25% локалізацією виробництва в Україні. У перспективі в наступні п’ять років, за умови створення СП, цілком логічний вихід на локалізацію в 50%”.

Нагадаємо, що в кінці квітня “Укрзалізниця” почала процес відбору виробника для оновлення парку електровозів. Згідно з запрошенням для участі в конкурсному відборі, УЗ визначила потребу в закупівлі 135 електровозів змінного струму, 50 – постійного струму, 20 двосистемних локомотивів змінного/постійного струму (25кВ /3кВ). У сумі – 205 електровозів. “Виробник повинен підтвердити готовність до локалізації на мінімальному рівні 15% (бажано 25-30% або вище) виробництва всіх електровозів в Україні з подальшим збільшенням рівня локалізації”, – написано в Запрошенні.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...