Хіти тижня. "У меня для России очень плохие новости", - економіст Демура

Якщо падіння нафти продовжиться, то Москва втратить головне джерело фінансування.

Степан Демура. Фото: РБК.

Російську Федерацію чекає дуже важкий час на тлі економічного падіння, а також пандемії COVID-19. Однак основну небезпеку для країни представляє ситуація з нафтою. Таку думку висловив економічний експерт Степан Демура, передають Патріоти України з посиланням на інтерв'ю Oilexp.

«У меня для Кремля очень неприятная новость: есть договоренности между Америкой и Саудовской Аравией, и они предполагают, что данные страны должны держать цену нефти в районе 20 долларов. Однако на этом фоне вперед выступает внешняя политика. Штаты используют эту ситуацию, чтобы избавиться от неуправляемого ими игрока на нефтяном рынке, то есть от РФ», — заявив він спочатку.

Після цього Демура висловив упевненість в тому, що через ситуацію з нафтою Володимир Путін буде позбавлений головного джерела своїх фінансів. На думку Демури, саме це дозволяє йому останнім часом впроваджувати зовнішньополітичні ініціативи, як, наприклад, це сталося з Донбасом. «Чтобы наш бюджет не оказался в ситуации дефицита, цена на нефть должна быть около 42,4 доллара. Но США и саудиты будут держать цену в районе 20 долларов или даже ниже», — резюмував він.

Таким чином експерт повідомив, що для РФ настають важкі часи. Однак на цьому тлі може вирішитися питання з Донбасом, оскільки владі Росії просто не буде вистачати коштів на фінансування псевдодержав в особі «ЛДНР».




Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...