Хіти тижня. У НБУ дали тривожний прогноз для України

Спроби Національного банку України штучним чином знизити рівень інфляції в країні за допомогою жорсткої монетарної політики привели до ряду вкрай негативних наслідків для економіки.

Про це у себе в Facebook повідомив голова Наглядової ради Національного банку України Богдан Данилишин, передають Патріоти України.

Так, за його словами, в Україні почало падати промислове виробництво, зростає рівень дефіциту зовнішньої торгівлі і безробіття.

"У низькій інфляції минулого року є зворотна сторона. Негативна. Шість місяців поспіль падає промислове виробництво, причому в листопаді промвиробництво впало на 7,5% до листопада 2018 року. Ціни виробників за 11 місяців знизились на 4%, в т.ч. у добувній промисловості - на 19,8%, у переробній промисловості - на 4,9%. Промислова дефляція може стати тригером подальшого падіння промвиробництва. Знижується відношення кредитів реальному сектору економіки до ВВП, воно ставить 21% (у 2018 році - 24%). Дефіцит зовнішньої торгівля за 10 місяців 2019 року склав 9,95 млрд дол. Безробіття в листопаді зросло на 11,4% в порівнянні з жовтнем", - заявив керівник наглядової ради регулятора.

За словами Данилішина, ситуація, що склалася, через яку підприємства будуть змушені незабаром зупиняти виробництво і звільняти співробітників, а Україна ризикує втратити гроші через приплив спекулянтів на ринок ОВДП, є "бомбою уповільненої дії" в цілому для економіки країни.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...