Хіти тижня. У "ПриватБанку" почали блокувати рахунки українців через порушення ПДР: Кого зачепить

В Україні виконавча служба почала блокувати рахунки користувачів "ПриватБанку" через штрафи за ПДР. З листопада минулого року процес пришвидшили завдяки автоматизації, розблокування тепер триває значно менше часу, передають Патріоти України.

Під час спроби довідатися подробиці арешту клієнтів відсилають до виконавчої служби. Дізнатися в операторів ні суму штрафу, ні в якій справі було накладено арешт – не можна. Користувачі отримують таке повідомлення:

Проаналізувавши бази боржників Мін'юсту, можна дійти висновку, що арешт було ініційовано департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). У складі цього підрозділу числиться й муніципальна паркувальна інспекція.

Як правило, штраф за неправильне паркування складає 510 грн, якщо автомобіль не створює перешкоди й небезпеки для руху – 255 грн.

У такий спосіб через невеликий, по суті, штраф, клієнт банку залишається взагалі без доступу до всіх своїх коштів на рахунку. Переказати їх або оплатити якісь послуги також неможливо. В разі врегулювання питання з виконавцями арешт обіцяють зняти протягом 1-3 днів.

У пресслужбі ПриватБанку підтвердили, що до блокування рахунків вони не мають жодного стосунку, лише підкоряються розпорядженням виконавчої служби.

"Подібна практика існувала завжди. З листопада минулого року цей процес вдалося прискорити завдяки автоматизації. Тепер клієнти, які оплатили штраф, значно швидше отримують доступ до своїх рахунків", - повідомили у фінустанові.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...