Хіти тижня. У скреп великі проблеми: "Газпром" раптово переніс запуск "Північного потоку-2"

Російський "Газпром" подав заявку на подовження роботи з будівництва газопроводу протягом зими і весни, відповідні зміни були подані німецькій владі. Про це 15 грудня повідомляє DW, передають Патріоти України.

Щоб закінчити будівництво газопроводу "Північний потік - 2", РФ планує продовжити роботи нинішньої зими і навесні 2020 року.

Заявка на внесення відповідних змін до проєкту вже подана в німецьке Федеральне відомство морського судноплавства і гідрографії. Очікується, що відомство розгляне запит в понеділок, 16 грудня.

Раніше планувалося, що газопровід мають відкрити у другій половині 2020 року, а ще до цього заявляли про закінчення будівництва ще 2019-го.

Палата представників Конгресу США підтримала військову допомогу Україні та санкції проти Росії підтримала законопроєкт про оборонний бюджет на 2020 рік. Документ, зокрема, передбачає надання безпекової допомоги Україні на суму в 300 млн доларів, а також обов'язкові санкції щодо компаній, які забезпечують будівництво російського газопроводу в обхід України "Північний потік-2".

Наступний крок - голосування за цей законопроєкт в Сенаті наступного тижня, підписання закону президентом Дональдом Трампом і впровадження.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...