Хіти тижня. У Зеленського розкрили схему СБУ щодо імпорту вугілля з РФ

За словами Андрія Геруса, окремі співробітники Служби безпеки України «обілечували» імпортерів вугілля з країни-агресора в розмірі 2 дол. за тонну.

Андрій Герус. Фото: Цензор.НЕТ.

Голова Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус, якого Володимир Зеленський представив членом своєї команди, заявив, що співробітники СБУ організували корупційну схему щодо імпорту вугілля з Росії. Про це Герус написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, окремі співробітники Служби безпеки України «обілечували» імпортерів вугілля з країни-агресора в розмірі 2 дол. за тонну, після чого ця корупційна складова оплачувалася тарифами.

«Хочу звернути увагу деяких окремих працівників СБУ, що такі «акцизи», можливо, вважаються нормальними, якщо перша особа держави таким займається. Але точно не вважаються нормальними, коли перша особа держави таким не займається/займатися не буде. Із цього і починається зміна системи.», – написав радник Зеленського.

Герус наголосив, що якщо вугілля постачається законно, то воно має бути оперативно розмитнене, без будь-яких «акцизів». У тому випадку, якщо тверде паливо є нелегальним, то його необхідно заборонити, а не вводити плату по 2 дол.

«Імена організаторів та учасників цієї схеми відомі. Їм пропонується добровільно здатися у НАБУ. Хочу звернути увагу – не буде «не все так однозначно» та «тупо немає повноважень». Все однозначно та повноважень вистачить.», – зазначив голова Асоціації.

Він закликав всіх учасників ринку перестати платити мзду по 2 дол. за тонну, оскільки новообраний президент “не очолює цю схему” і не буде цього робити.

«Краще відповідні кошти потратьте на встановлення фільтрів на вугільних електростанціях, на підвищення зарплат своїм працівникам або ж зробимо відповідне пониження тарифів. І відповідаючи на питання – а що ж буде робити новообраний президент? Буде робити тисячу ось таких маленьких кроків, якими ми колись прийдемо у Європу», – підсумував Герус.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...