Хіти тижня. У Зеленського заговорили про підвищення цін на газ для населення

За словами Андрія Геруса, наразі в Україні йде закупка та закачування поки дешевого газу, щоб у максимальних обсягах наповнити підземні газові сховища.

Андрій Герус. Фото: Фокус.

Представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус не виключив, що ціна на газ для українців може зрости. Про це він заявив 21 липня в штабі політичної партії Слуга народу, передають Патріоти України.

Чиновник назвав чинники, від яких буде залежати вартість газу. Що буде в майбутньому - залежить від декількох факторів. "Перший фактор - це взаємини з транзитом газу, взаємовідносини з Газпромом, і що буде з балансом газу станом на грудень, січень, лютий. Якщо Газпром буде намагатися блокувати всіма способами транзит газу через Україну, то це може викликати певний дефіцит і може привести до того, що в нас ціна газу піде вгору", - спрогнозував він.

За словами Геруса, наразі в Україні йде закупка та закачування поки дешевого газу, щоб у максимальних обсягах наповнити підземні газові сховища і в будь-якому випадку бути готовими до зими.

Відповідно, якщо ми максимально підготуємося, якщо ми закачаємо газ, якщо ми ще при цьому й скоротимо наше споживання, в тому числі за допомогою енергоефективності, і якщо у нас все-таки вирішиться питання з транзитом, то, я думаю, що ситуація буде досить стабільною, і в принципі якихось хвилювань там не буде - ні з приводу нестачі газу, ні з приводу якоїсь супервисокої ціни, - додав Герус.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...