Хіти тижня. Українська гривня зміцнюється: Чи варто зараз купувати валюту або покласти гроші на депозит

Гривня зміцнюється: Національний банк України встановив офіційний курс долара США на рівні 26,69 грн - це на 7 копійок менше. Таке поступове зміцнення української валюти триває вже декілька тижнів. Чи надовго це, чи варто купувати валюту зараз, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1, повідомляють Патріоти України.

Долар і євро дешевшають, а гривня зміцнюється. Причин декілька. Перше - побільшало валюти. Зокрема, через збільшення кількості українських заробітчан, які перераховують гроші своїм сім'ям. Друге - економіка поступово оговтується після локдауну і додатково зміцнює українську валюту заява Міжнародного валютного фонду про надання Україні 2,7 млрд доларів. Транш очікують уже в серпні.

Банкір Ігор Львов каже, що гривня міцнішатиме до кінця літа. Саме тому протягом наступних 2-3 тижнів очікують що долар здешевшає ще мінімум на 10 копійок. "Якщо говорити про збереження, то нині валюта номер один - це гривня. Рекомендація на найближчі два місяці: гривня буде зміцнюватися. Є сенс: у кого є долари здати, то можна бути їх покласти на 2-3 місяці на депозит в банку. А далі через три місяці вже дивитися по ситуації. Якщо курс стабілізується, то впринципі можна проконвертувати в долари, так що б бути спокійним", - наголосив фахівець.

Ігор Львов каже, що до кінця року гривня все ж трохи втратить позиції, проте про її обвал в жодному разі не йдеться. Вартість долара не перевищить 28 грн.

Джерело: ТСН.ua

Травневі відключення світла: Ось чому українці лишилися без електрики саме зараз

понеділок, 20 травень 2024, 16:50

Багато українців обурюються, що відключення світла почалися, коли на енергосистему вже не тисне опалювальний сезон. І хоча це дійсно так, обстріли енергетичної інфраструктури російськими агресорами змусили енергетиків задіяти відключення саме зараз. Пр...

Саме час продати Путіна заради власного порятунку: Китай у квітні спіткав рекордний відтік капіталу

понеділок, 20 травень 2024, 16:42

У Сі Цзіньпіня залишається все менше часу на торги з Заходом, щоб обміняти відмову на підтримку воєнної машини Росії на порятунок економіки своєї країни. Відтік капіталу з Китаю у квітні поточного року погіршився до найбільшого показника з грудня 2016 ...