Хіти тижня. Українці залишаться без нових квартир і рахунків у банках? В Україні влаштують тотальну перевірку доходів

В Україні з 1 вересня змінился правила перевірки всіх фінансових операцій. Легальні доходи українців порівнюватимуться з рівнем витрат, зазначають Патріоти України.

Держфінмоніторинг не дозволить здійснювати операції на суму, яка не відповідає законному доходу. Держава перевірить, де були зароблені гроші, які планується витратити. Українці можуть зіткнутися з серйозними проблемами під час купівлі квартири або відкриття рахунку в банку.

Міністерство фінансів України видало наказ, згідно з яким формальні доходи українців порівнюватимуться з рівнем витрат. Особи не зможуть проводити операції з грошима, не перевіреними державою. Нововведення з'явилося напередодні податкової амністії, що стартувала 1 вересня. Вона триватиме рік, протягом якого можна буде легалізувати все, що було зароблено в тіні. Однак ті особи, які відмовляться від цього, не зможуть вільно розпоряджатися своїми грошима, включаючи купівлю-продаж майна.

Як перевірятимуть доходи українців

В Україні банки, ломбарди, нотаріуси та компанії, які надають фінансові послуги особам, відправляють інформацію на перевірку до Державного фінансового моніторингу. Відтепер держава отримуватиме докладні відомості про клієнтів:

  • Відповідність витрат особи її офіційному задекларованому доходу та діяльності учасника операції
  • Зв'язок учасників операції з політиками, чиновниками, перевірка їх спорідненості з державними діячами

Наприклад, якщо людина декларує мінімальну суму доходів, а планує придбати дорогий об'єкт, така операція може бути заблокована державою. Потрібно буде знайти підтвердження, звідки в особи взялася така сума. Таким чином, Державний фінансовий моніторинг перевірятиме цілі операцій з грошима, суму угоди, відповідність угоди діяльності її учасників, місце проживання учасників, а також їх зв'язок з державними діячами.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...