Хіти тижня. Українцям придумали новий податок на землю: Кому і скільки доведеться платити

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроект під номером №3131. Згідно з нормативним актом, буде запроваджено мінімальний земельний податок. Сума буде залежати від оціночної вартості, а платити будуть навіть ті, хто нині звільнений від податків, передають Патріоти України.

В середньому це близько 1400 гривень за один гектар землі. Сума платежу дорівнює 5% від оціночної вартості, і вносити його потрібно буде один раз на рік.

Якщо ж прибутковий податок - той, який отримали від паю - й податок на землю (зараз близько 0,3% від оціночної вартості) будуть менше встановленої "мінімалки", то мінімальну суму заплатити доведеться, причому всім.

Юристи кажуть, що в новому законі є "цікаве" уточнення. Так, у статті 281 Податкового кодексу кажуть, що пенсіонери, ветерани, чорнобильці, багатодітні та інші категорії, які володіють менше ніж 2 га землі, взагалі звільнені від податків. А ось новий законопроєкт говорить, що платити будуть всі, хто володіє землею сільськогосподарського призначення площею від одного гектара.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...