Хіти тижня. "В ОПЕК+ кожен сам за себе": Саудівська Аравія почала нову нафтову війну проти Росії

Росія зазнає величезних збитків.

Саудівська Аравія продовжує демпінгувати ціни на нафту, влаштовуючи нову нафтову війну проти Росії. На цьому тлі ЗМІ повідомляють про те, що Росія зазнає величезних збитків, передають Патріоти України.

Саудівці запустили новий виток цінової війни, в черговий раз зробивши знижку на нафту для клієнтів з ЄС. З листопада чорне золото для півдня Європи подешевшає на 30%, на півночі - на 10%. При чому знижки будуть надані на всю лінійку сортів нафти. Про це пише російський телеграм-канал, який займається висвітленням питань енергетики.

Незважаючи на спільні домовленості по угоді ОПЕК +, Саудівська Аравія продовжує скидати ціни на нафту, причому виключно для країн Євросоюзу. Саме в цьому регіоні традиційно панувала Росія. Для США, наприклад, прайс-лист донині залишається без змін. Знову знижувати ціни на нафту Саудівська Аравія почала в серпні цього року. за цей час вуглеводень основних сортів подешевшав на 2 долари. За таких умов Росія почала програвати битву за клієнтів, а саудівці, навпаки, на 26% збільшили експорт і повернули його на докризовий рівень. Російський же експорт сумарно, з січня по вересень, звалився на 14%. В результаті в той час, як Росія зазнає величезних збитків, інші країни ОПЕК + почали під будь-яким приводом нарощувати видобуток вуглеводнів, збивати ціни і відводити цифри в сірі зони. Наразі постає питання про життєздатність домовленостей з учасниками ОПЕК + і їх довговічність. "В ОПЕК + кожен сам за себе", - підводять підсумок російські експерти.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...