Хіти тижня. В Україні підвищать пенсійний вік через кілька місяців: Що треба знати і до чого готуватися

В Україні до 1 квітня 2020 року пенсійний вік для жінок - 59 років, а вже з 1 квітня –-59 років і 6 місяців. Таке нововведення передбачене в рамках ухваленого ще 9 років тому поетапного ускладнення умов виходу на заслужений відпочинок для українок, передають Патріоти України.

Як розповіли у Пенсійному фонді, вже з 2021-го всі українки виходитимуть на заслужений відпочинок у 60 років. Ті, хто пізніше народився, змушені більше працювати.

В Україні підвищать пенсійний вік через кілька місяців: як змінять правила

З 2011 року в Україні поступово підвищується пенсійний вік для жінок. Щороку його збільшують на 6 місяців, в результаті до 2021-го він складе 60 років. Час старту "заслуженого відпочинку" залежить від дати народження. В цьому році в 59 років вийдуть ті, хто народився пізніше 30 вересня 1960-го.

Один з основних аргументів проти підвищення пенсійного віку – українці рано вмирають. Дійсно, згідно з даними ВООЗ, у розвинених країнах Європи люди живуть на 7-8 років довше. Причому в організації охорони здоров'я називають і основні причини короткої тривалості життя: неправильне харчування, несвоєчасне лікування, шкідливі звички, пасивний спосіб життя. І біологічно, каже вчений Ірина Курило, українці абсолютно нічим не відрізняються від, наприклад, німців. Тому вмирати повинні не в 67, а у 80-90 років.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...