Хіти тижня. Ваш банк закривається, рахунки будуть анульовані: Шахраї придумали нову "схему" обману українців

В Україні поширюється нова шахрайська схема виманювання грошей. Аферисти телефонують клієнтам банків і пропонують їм врятувати їхні рахунки, передають Патріоти України.

Днями Ксенії подзвонили нібито з банку і приголомшили: всі кошти, які дівчина зберігає на рахунку фінансової установи, вона може втратити. "Сказали про те, що будуть рахунки всі анульовано і відділення закрито, а у мене наче там гроші. І оператор каже: "Вам потрібно ввести номер, який зараз прийде вам на телефон, і ми переведемо ці гроші на якийсь інший рахунок", - розповідає потерпіла.

Але дівчина не повірила і переводити гроші відмовилася. Пенсіонери ж зазвичай довірливі. І саме їх найчастіше обманюють шахраї. Експерти застерігають - нікому не повідомляйте особисті дані ваших рахунків.

Наталія Бугайова, кандидат психологічних наук, експерт з психологічної кібербезпеки: "І навіть якщо у вас виникають будь-які підозри - а може бути і правда, що щось трапилося з банківським рахунком - кладемо трубку, перериваємо зв'язок, з'єднуємося за офіційним номером телефону з банком. Або підходимо в найближче до вас відділення".

Зловмисники незаконно скуповують дані клієнтів, а потім їх обдзвонюють. Тільки в цьому році так вкрали більше мільйона гривень. "Платежів по телефону, особливо коли вам банк дзвонить і пропонує щось зробити, в Україні не існує. Одним словом, якщо вам телефонують і пропонують в телефонному режимі перевести кошти з одного рахунку на інший - це 100% шахрайство", - заявив директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем Олександр Карпов. Якщо ж ви все-таки стали жертвою подібної афери - негайно звертайтеся до кіберполіції.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....