Хіти тижня. Вдвічі більше ходу: З'явилось дешеве пальне для електромобілів

Повністю підготовлене до застосування пальне містить близько трьох відсотків водню і 97 відсотків допоміжної суміші.

Ізраїльсько-австралійська компанія Electriq Global запропонувала нову технологію, що поєднує переваги електрокарів, бензинових авто та машин на водневих паливних елементах, передають Патріоти України.

Батареї сучасних електромобілів усе ще досить довго заряджаються, а їхня заміна – страшенно дорога. З іншого боку водневі елементи живлення, хоч і є гарною альтернативою батареям, надзвичайно вибухонебезпечні! Ну а єдиною перевагою автомобілів з традиційними ДВЗ на сьогодні залишається лиш запас ходу на одному баку та наявна мережа заправних станцій.

Electriq Global створила нове паливо, що сполучає в собі переваги бензину, водню і електричних батарей: воно дешеве, екологічно чисте і придатне для переробки та повторного використання, повідомляє Еcotechnica. В інноваційному продукті водень стабілізовано в рідину, 60% якої становить вода.

Повністю підготовлене до застосування пальне містить близько трьох відсотків водню і 97 відсотків допоміжної суміші. Воно може просто і безпечно транспортуватися в цистернах, які зазвичай використовують для нафтопродуктів. Заправлятись ним також можна на звичайних заправках, однак в окремий бак, що являє собою спеціальний модуль з каталізатором для вивільнення водню з заправної суміші. Газ буде надходити в паливні елементи і конвертуватися в електричну енергію, яка і буде приводити в рух електромобілі.

Винахідники зазначають, що заправка стандартного бака автомобіля коштуватиме менше 50% менше ніж аналогічний об’єм бензину, а пробіг збільшиться вдвічі.

Джерело: 24 канал

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...