Хіти тижня. Велично і з гуркотом: "Газпром" впевнено завалиться в кювет", - Ель Мюрид

Кремль жертвує газопроводом до Китаю "Сила Сибіру", щоб врятувати свій проект "Північний потік-2", на який США обрушили міць санкцій.

Єдине російське судно-трубоукладач "Академік Черський" висунулося в сторону Сінгапуру. Це говорить про те, що Москва поставила хрест на газопроводі в Китай "Сила Сибіру". Про це у Facebook написав російський блогер Ель Мюрид, передають Патріоти України.
"Два катастрофічно провальних проекти - "Північний потік-2" і "Сила Сибіру" - поставили питання про те, ким саме потрібно жертвувати. Вибір зроблений", - зазначив експерт РФ.

На його думку, Кремль вирішив покласти край "Силі Сибіру" через спалах смертельного коронавируса Covid-2019. Він фактично паралізував економіку Китаю, в результаті чого сталося падіння споживання газу. "Всі надлишкові обсяги газу і нафти кинуться в Європу, створюючи на цьому ринку величезний навіс з надлишків", - зазначив блогер.

У зв'язку з цим, добудова "Північного потоку-2" втрачає будь-який сенс, тому що вона стрімко втрачає частку на газовому ринку Європи.

Однак для Кремля це вже неважливо, впевнений Мюрид. На його думку, закінчення будівництва "Північного потоку-2" - питання іміджеве.

Мюрид попередив, що в доступному для огляду майбутньому попит на енергоресурси на світових ринках буде нижчий за пропозицію. І це обернеться банкрутством найслабших гравців, серед яких РФ зі своїм Газпромом. "Спроби зберегти обличчя і продовжувати безглузді проекти на шкоду термінової верстки антикризових програм і мобілізації всіх ресурсів на порятунок свого становища на європейському ринку приведуть до того, що Газпром ще більш впевнено завалиться в кювет. Велично і з гуркотом", - констатував російський блогер.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...