Хіти тижня. "Великий стрибок" по-українськи: Як $150 млрд можуть повернутися в Україну, - економіст

Без амністії капіталів якісного реформування економічної сфери не буде, переконує фахівець. Треба запропонувати прозорий та простий механізм повернення коштів.

В'ячеслав Черкашин

Патріоти України пропонують ознайомитись з інтерв'ю журналу "Країна"експерт із питань податкової й митної політики В'ячеслав Черкашин.

"За кордоном від нас ховають 150 мільярдів доларів. Вірю, що ці гроші можуть повернутися в Україну. Людям треба запропонувати прозорий та простий механізм повернення коштів, легалізацію. Дати гарантії, що їх не заберуть", - вважає він.

На думку В'ячеслава Черкашина, треба подати нульову декларацію, показати усе, що маєш.

"Уже є відповідний законопроект № 9405, там мінімальна діюча податкова ставка 5 відсотків. Це важливо для міжнародних кредиторів. Маємо їм пояснити, що це не амністія, а новий суспільний договір у податковій сфері. Альтернатива - нульова ставка, якщо людина купує державні боргові папери мінімум на 5 років. Так за рік зможемо розрахуватися з боргом МВФ та не дозволити перетворити нашу країну на боргову колонію", - пояснює експерт.

Головне питання - встановити ці правила назавжди і для всіх, наголошує він.

"Треба переконати тих, хто володіє капіталом. В Америці президент Франкліт Рузвельт під час Великої депресії по радіо й телебаченню закликав людей нести гроші в банки й особисто гарантував, що жоден долар не зникне. Наступного ранку американці так і зробили, що допомогло їх банківській системі встояти. Це питання довіри. Головне – створити правила", - додає експерт.

Джерело: Газета.ua

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...