Хіти тижня. Вгору чи вниз? Експерти дали прогноз по курсу долара в Україні

Протягом наступного тижня очікується подальше зростання курсу долара до гривні. Про це сказав старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб, передають Патріоти України.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 25,3 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 25,2/25,5 грн", - сказав він.

Як нагадав аналітик, долар зростав на ринку з минулого четверга, найбільш інтенсивне зростання відбулося на поточному тижні на вівторок і середу, коли він досяг свого локального максимуму. "Вже в четвер долар скоректувався, але в найближчий тиждень зростання валюти може бути продовжене", - додав він.

Аналітик також нагадав про заяву голови НБУ Якова Смолія, за словами якого коливання курсу гривні, що спостерігаються останнім часом, є закономірним процесом, враховуючи політику гнучкого курсоутворення, що проводиться Нацбанком.

За минулий тиждень курс долара до гривні помітно виріс на всіх сегментах валютного ринку на 2,3-3,3%. Так, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 24,19 грн до 24,88 грн (+2,9%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 24,10/24,13 до 24,66/24,70 (+2,3%/+2,4%).

Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 24,00/24,26 до 24,60/25,05 (+2,5%/+3,3%). При цьому спред між середнім продажем і середньою покупкою розширився з 1,1% до 1,9% за рахунок більш швидкого зростання курсу продажу у порівнянні з покупкою.

Джерело: РБК-Україна

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...

Рекордні поставки нафти в обмін на надії колись отримати "дзвінку монету": РФ не змогла вивести з Індії кошти на десятки мільярдів доларів, що скупчилися на місцевих рахунках у рупіях

середа, 8 травень 2024, 9:05

Лише протягом 2023 року Росія наростила поставки в Індію нафти та нафтопродуктів до $50 млрд. Однак забирати їх в місцевій валюті немає сенсу, А в долари, євро, юані Індія конвертувати не може і не хоче. Більшість індійських рупій із мільярдів, які нак...