Хіти тижня. Війна на нафтовому ринку: Сенатори США посилюють тиск на Саудівську Аравію і Росію

Ціни на нафту в середу впали до 18-річного мінімуму.

Американські сенатори в середу посилили тиск на Саудівську Аравію і Росію в спробі зупинити цінову війну, яка обвалила світові ціни на нафту, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Сенатори провели переговори з послом Саудівської Аравії в США, а також закликали президента Дональда Трампа ввести ембарго на нафту з Росії і Саудівської Аравії. Ціни на нафту в середу впали до 18-річного мінімуму на тлі жорсткості обмежень по всьому світу для боротьби з пандемією коронавіруса, що знижують глобальний попит на паливо.
Війна за частку на ринку нафти між Росією і Саудівською Аравією, розв'язана після розвалу угоди ОПЕК +, посилила падіння цін. Крім того, деякі американські законодавці звинуватили Росію і Саудівську Аравію в тому, що вони хочуть нанести удар по американських виробниках сланцевої нафти, які мають більш високі виробничі витрати.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...