Хіти тижня. Вона наближається: Експерт розповів, як світова економічна криза вдарить по Україні

У третьому кварталі наступного року Китай відчує наслідки торгової війни з Америкою.

Андрій Новак. Фото: 24 канал.

Експерти вже не перший місяць говорять про майбутню світову економічну кризу. Але вона не сильно вплине на Україну. Про це в інтерв'ю розповів економіст Андрій Новак, передають Патріоти України.

"У третьому кварталі наступного року Китай відчує наслідки торгової війни з Америкою. А криза у Європі буде пов'язана з Брекзитом. Коли Велика Британія вийде зі складу Європейського Союзу, торгівля між ними буде відбуватися на митній основі. Велика кількість підприємств закривають свої британські офіси та переносять виробництво на материк. Хочуть уникнути податків, адже європейський ринок збуту більший за англійський. Зменшується кількість робочих місць у Британії", - вважає експерт.

На українську економіку світова криза сильно не вплине, каже Андрій Новак. "Проте більша половина товарів, які зараз споживають в Україні, вироблені у Китаї. На них можуть піднятися ціни через кризу", - додає він.

Джерело: Gazeta.ua

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...