Хіти тижня. "Все дуже погано": На шахті в окупованому Донецьку горить вугільний пласт

Донеччани пишуть в соцмережах, що з гірських виробок, які були затоплені ще в 2007 році, у великій кількості прибуває гаряча вода.

На шахті імені Засядька, що в Київському районі непідконтрольного Донецька, сталося самозаймання вугільного пласта. Про це повідомили в так званому «МНС ДНР», передають Патріоти України.
За їхньою інформацією, інцидент стався на вугільному пласті L1 8-ї західної лави вугледобувного підприємства.
«26.04.2019. Горноспасатели ОГВГСО г. Донецк, совместно с работниками шахты, с целью изоляции аварийного участка, ведут работы по возведению трех гипсовых перемычек и восьми изоляционных», - сказано в повідомленні.
Станом станом на 06:00 сьогоднішнього дня, було завершено спорудження першої ізоляційної перемички і розпочато роботи по зведенню першої гіпсової перемички.
У той же час, донеччани пишуть в соцмережах, що «кіпіш почався ще в середу ввечері». Також повідомляється, що з гірських виробок, які були затоплені ще в 2007 році, в великих кількостях прибуває гаряча вода.

«Новая лава по пласту l4, 8-й запад, прорвало из почвы воду с ранее затопленных выработок в 2007 году после взрыва на l1, температура воды 50−70 градусов, приток 200 кубов в час был. Данные по состоянию на четверг»,

«Работал на этом проходческом участке, который разрабатывал 8й запад l4. Механик говорил о том, что возможен прорыв воды с l1 еще когда только начали проходить штреки для этой лавы»,

«Там очень перспективная кальмиусская лава, но горела еще 5 лет тому назад, не смогли справиться и залили водой, а сейчас оттуда кипяток, то есть горение не остановилось… все очень проблемно, если что — для половины города», — пишуть люди, знайомі з ситуацією.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...