Хіти тижня. Все погано: У МВФ попередили про масштабні проблеми

МВФ очікує уповільнення зростання економіки і масштабних проблем у зв'язку з торговельними війнами між США і Китаєм.

Такий прогноз експерти Фонду опублікували в липневому огляді світової економіки, передають Патріоти України.

Ще в квітні в МВФ чекали темпи зростання світової економіки на рівні 3,5% і вже тоді говорили, що це мало не найгірший за 10 років результат. Зараз ситуація погіршилася – чекають зростання всього в 3,2% в цьому році.

Винен американський президент Дональд Трамп. Конфронтація між МВФ і лідером США триває негласно вже тривалий час. Тепер же аналітики Фонду заявили: американці підвищили тарифи на імпорт з Китаю, китайці завдали дзеркальна відповідь. Але ланцюжка поставок – під загрозою, напруженість дестабілізувала ціни на енергоресурси (до речі, через дешевого газу на світових ринках, знижуються ціни і в Україні). І все це не могло не вплинути на світову економіку.

"Глобальні ланцюжка поставок технологічної продукції перебували під загрозою в зв'язку з перспективами санкцій США, зберігалася невизначеність, обумовлена" брексітом ", а посилюється геополітична напруженість дестабілізувала ціни на енергоносії", – пишуть в звіті.

Компанії та домогосподарства (а простіше кажучи, прості споживачі) в умовах відсутності стабільності і через ризики не роблять великих покупок і інвестицій. Бояться. Знижується попит – падають обсяги виробництва – сповільнюється економіка.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...