Хіти тижня. "Все пропало!": Росія починає розпродаж резервів золота і дорогоцінних каменів

Держдума вже дала добро...

Уряд РФ може отримати право в 2020 році збільшити суму реалізації дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння з Державного фонду в порівнянні із закладеною в бюджет без внесення поправок в закон про бюджет. Такі норми містяться в поправках, схвалених до прийняття у другому читанні комітетом Держдуми з бюджету і податків. Поправки вносяться в законопроект про право уряду розподіляти бюджетні асигнування на боротьбу з коронавірусом без внесень змін до бюджету, інформують Патріоти України.

«Встановити, що сума реалізації дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння з Державного фонду дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння Російської Федерації, передбачена на 2020 рік законом «Про федеральний бюджет на 2020-й рік і на плановий період 2021 і 2022 років» може бути збільшена на суму, визначену урядом Російської Федерації», - йдеться в тексті документа.
Поправки також передбачають можливість збільшення видатків бюджету без внесення в нього поправок в разі і в межах надходження до доходів бюджету доходів Банку Росії від продажу звичайних акцій публічного акціонерного товариства «Сбербанк России», а також за рішенням уряду РФ у разі і в межах надходжень від окремих видів ненафтогазових доходів понад обсяги, враховані під час затвердження загального обсягу доходів федерального бюджету.
Також передбачається, що в 2020 році дефіцит бюджету суб'єкта РФ або місцевого бюджету може перевищити встановлені Бюджетним кодексом обмеження на суму бюджетних асигнувань, спрямованих на запобігання впливу погіршення економічної ситуації і з профілактикою і усуненням наслідків поширення коронавірусної інфекції.
Бюджетам суб'єктів може бути надана в 2020 році додаткова розстрочка з погашення заборгованості за бюджетними кредитами. Кошти, що вивільняються в результаті цієї розстрочки, повинні бути спрямовані на запобігання впливу погіршення економічної ситуації на розвиток галузей економіки регіону та профілактику та усунення наслідків коронавіруса, а також компенсацію зниження за підсумками 2020 року податкових і неподаткових доходів бюджету суб'єкта РФ.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...