Хіти тижня. Всім приготуватися? У команді Зеленського розповіли, як збираються реформувати податкову сферу

Податок на виведений капітал, податкова амністія і Служба фінансових розслідувань - серед пріоритетів податкової політики адміністрації обраного президента України Володимира Зеленського Про це НВ Бізнес розповів експерт з податків в команді Володимира Зеленського Данило Гетьманцев, повідомляють Патріоти України.

За його словами, схеми з ФОПами чіпати не будуть. Виняток становитимуть юрособи на третій групі у разі набрання чинності закону про податок на виведений капітал (ПнВК).

Просування цього закону - один з головних пріоритетів Зеленського. "Після прийняття податку на виведений капітал бізнесу не доведеться платити 20% державі, а можна буде вкласти ці кошти у свій розвиток. Для зарубіжних інвесторів це означає, що ставка податку буде фіксована - 15%. Зараз же податкове навантаження на бізнес може сягати25%", - зазначає Гетьманцев.

Про те, як планують компенсувати недонадходження до держбюджету після впровадження НнВК, експерт не сказав. Ще один пріоритет - закон про податкову амністію капіталів, суть якого - надати платникам податків право сплатити суми податків, за якими минули встановлені податковим законодавством терміни платежів.

Економічні підрозділи СБУ, МВС і ГФС планують замінити Службою фінансових розслідувань. Також у команді Зеленського розраховують імплементувати в законодавство України плану BEPS про попередження податкових ухилень від податків, а також подвійного оподаткування.

Крім того, Гетьманцев пропонує скасувати кримінальну відповідальність за фіктивне підприємництво, ратифікувати FATCA і угоди про міжнародний обмін податковою інформацією, а також прийняти закон про податкову прозорість. Останній передбачає публікацію даних про податкових боржників, податкові пільги тощо

Джерело: Новое время

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...