Хіти тижня. Втрачаємо шоколад: Росія відібрала в України відому кондитерську фабрику

Сбербанк Росії відсудив кондитерську фабрику АВК, яка розташована в окупованому Донецьку.

Зокрема, Господарський суд Донецької області задовольнив позов російської фінустанови та в рахунок погашення заборгованості "АВК" на 56 млн доларів вирішив звернути стягнення на нерухоме майно, що належить українській компанії, передають Патріоти України з посиланням на Finbalance.

Зокрема, йдеться про цілісний майновий комплекс площею 22,2 тис кв.м, який розташований за адресою м. Донецьк, вул. 1-а Олександрівка, 9д. Таку ж адресу має кондитерська фабрика "АВК" в окупованому місті.

Звернення стягнення на майно має відбутися шляхом продажу через прилюдні торги, в межах процедури виконавчого провадження за ціною продажу на рівні, не нижчому за звичайні ціни на цей вид майна на підставі оцінки, проведеної суб`єктом оціночної діяльності під час здійснення виконавчого провадження, - зауважується у судовому рішенні.

Кінцевими бенефіціарами кондитерської фабрики АВК є Володимир Авраменко та Валерій Кравець.

За словами Авраменка, до 2014 року 70% доходів АВК припадали на російський ринок, на ньому група займала 6% ринку шоколадної продукції. Після введення Москвою ембарго у 2014 році цей ринок був повністю втрачений. Також були втрачені дві третини виробничих потужностей у Донецьку й Луганську.

У 2016 році бізнесмен констатував, що кредиторами компанії є фінустанови країни-окупанта і переговори з ними вести складно.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...