Хіти тижня. Витрясуть усе до копійки! Українцям готують новий податок - за що і скільки доведеться платити

Влада готує українцям новий податок. Його можна назвати податком на сумнівний капітал. Ним обкладуть усі активи, походження яких громадяни не зможуть пояснити, передають Патріоти України.

Іншими слова, влада хоче від суми видатків громадян відняти суму їхніх офіційних доходів. І якщо ця різниця вийде додатною і притому немалою, то з неї доведеться сплатити податок.

Однак цієї процедури можна уникнути, якщо вже зараз добровільно задекларувати все, що в них є, та сплатити із задекларованих статків невеличкий податок – лише 5%. На це влада дала громадянам цілий рік, назвавши процес легалізації статків податковою амністією.

А підрахунок балансу між доходами і видатками чекає на тих, хто не захоче скористатись цією податковою амністією і не легалізує все, що має. Але тоді вже з тією різниці, яку виявлять податківці, доведеться сплатити не 5, а майже 20 відсотків: 18% ПДФО та 1,5% військового збору.

Про такі перспективи розповів керівник Державної податкової служби Євген Олейников. Оподатковуватись буде не лише майно, що придбане невідомо за які гроші, а ще й готівка. При цьому суми, менші за 400 тисяч гривен, оподаткуванню не підлягатимуть. Однак за словами Олейникова, новітня українська історія знає немало прикладів феноменальної різниці між доходами громадян та рівнем їхнього життя. Буває, що за доходами - жебрак жебраком, а живе, неначе голівудська зірка.

От саме таких і стосуватиметься новий закон про непрямі методи податкового контролю. Причому представити накопичене добро як результат жорсткої багаторічної економії не вдасться. Влада може ретельно перевірити все, що громадянин офіційно заробляв, із 1995 року. Отже, очевидно, є сенс задекларувати все, що нажите непосильною працею, сплатити з нього 5% і далі жити спокійно. Тоді вже точно можна бути впевненим, що ніхто більше не питатиме, звідки у вбогого підприємця власний готель на морському узбережжі, і на які гроші куплено автомобіль елітного класу.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...