Хіти тижня. ​За 3-4 роки купувати бензинові автівки бюргерам стане не модно: У ФРН електромобілі стають майже безкоштовними​

За прогнозами до 2025 року ціна традиційних та електричних автомобілів в Німеччині зрівняється, а грошове заохочення урядів ЄС за купівлю екологічного транспорту робить пропозицію ще більш привабливою.

Нові державні субсидії почали допомогати громадянам Німеччини отримати абсолютно новий Renault Zoe практично задарма. Щоб надихнути людей пересісти на екологічно чисті автомобілі і стимулювати економіку, уряд ФРН наразі пропонує покупцям електромобілів знижку в 9 000 євро. І на відміну від британського гранту в 3 000 фунтів стерлінгів, який вираховується з ціни, німецькі споживачі можуть розподілити щедрий грант на щомісячні виплати по лізингу, зазначають Патріоти України.

За даними BloombergNEF така державна програма дозволила місцевого дилера Autohaus Koenig запропонувати електрокари Renault Zoe в лізинг з нульовим початковим платежем і трирічної орендою всього за 69 євро в місяць.

Всього у Autohaus Koenig налічується понад 50 дилерських центрів по всій країні. Однак компанія визнає, що не справляється з потоком бажаючих. За 20 днів заявку залишило близько 3 000 осіб, і близько 300 вже уклали угоду. «Якби у нас було більше персоналу, ми б продали ще більше», - пояснив Вольфганг Хубер, керівник відділу продажів.

З новою програмою лізинг Renault Zoe ще не найдешевший. Електричний Smart можна взяти за 9,9 євро на місяць, але з внесенням попереднього депозиту. BloombergNEF також відзначають, що ці субсидії не будуть постійними, однак електрокари вірогідно подешевшають. Експерти прогнозують, що вартість електричних автомобілів і аналогічних бензинових машин зрівняється до 2025 року.

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...