Хіти тижня. Забути про дешевий вітчизняний продукт: Українським фермерам стає невигідним вирощування цукрових буряків

Зміна клімату в Україні на більш посушливий змушує аграріїв переглядати перелік культур для вирощування. Зачепило це і цукрову галузь.

Вирощування цукрових буряків стає невигідним для сільгоспвиробників, адже через несприятливі погодні умови урожайність культури значно знизилася, розповів Михайло Стецюк, фермер із Горохівського району Волинської області, повідомляють Патріоти України з посиланням на Суспільне.

«Минулого року посіяли 16 га буряка, а зібрали порядку 1,5 тисяч тонн у фізичній вазі. Цього року 23 га, а зібрали у фізичній вазі 1,2 тисяч тонн. Через складні погодні умови буряк не виріс належним чином», — розповів він.

Свій урожай він вже відвіз на один із заводів, на заміну отримає 75 тонн цукру.

Попри те, що Волинь — у трійці лідерів в Україні за урожайністю цукрових буряків, аграрії області у 2020 р. зібрали понад 400 тис. т цукрових буряків, що на 20% менше у порівнянні з минулим роком.

Олександр Нікішин, заступник голови правління одного із заводів, розповів, що неврожай вже відчули і на цукрових заводах.

«Така ситуація не лише на нашому заводі, але по західному і центральному регіонах. Звідси і ривок цін. Адже цукру буде менше, ніж минулого року на 30-40%», – кажуть на заводі.

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...