Хіти тижня. Замахнувся не тільки на "Приват": Коломойський задумав позбавити Україну мільярдів гривень

Держава може позбутися майже 5 млрд грн за 93 угодами, які були визнані недійсними за позовами НАБУ.

Коломойський вирішив відігратися по максимуму? Ілюстрація: скріншот з відео.

Підконтрольний Коломойському Запорізький завод феросплавів домагається визнання неконституційним права НАБУ через суди визнавати сумнівні угоди недійсними, повідомляють Патріоти України.

Вчора Конституційний Суд України (КСУ) на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи про конституційну скаргу Запорізького заводу феросплавів (ЗЗФ), підконтрольного Ігорю Коломойському, щодо конституційності положень пункту 13 частини першої статті 17 закону «Про Національне антикорупційне бюро України" (НАБУ).

«Розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань Другого сенату Конституційного Суду України», - йдеться в повідомленні суду. Оспорюване положення передбачає, що НАБУ і його працівникам для виконання покладених на них обов'язків надається право за наявності законних підстав, подавати в суд позови про визнання недійсними угод.

У разі, якщо суд визнає цю норму неконституційною, держава може позбутися майже 5 млрд грн за 93 угодами, які були визнані недійсними за позовами НАБУ. Суд за позовом НАБУ визнав неправомірною угоду ЗЗФ і Запоріжжяобленерго, через яку держава недорахувалася більше 172,4 млн грн.

За інформацією журналістів програми Схеми, одне з підприємств, котрі укладали тристоронні договори на поставку електроенергії з Запоріжжяобленерго і компанією енергомережі затриманого раніше НАБУ Дмитра Крючкова. В рамках договору, гроші за поставлену на завод електроенергію обленерго погодилося отримувати не безпосередньо, а через компанію Крючкова. Але, отримавши гроші, енергомережі далі їх не перераховували.

Джерело: НВ

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...