Х**ло добре заплатило? Німеччина дозволила будувати "Північний потік-2" в своїх водах - залишилися лічені кілометри

Німеччина видала дозвіл на прокладку двох кілометрів "Північного потоку-2" в своїх водах. Наразі не вистачає 13,9 кілометра однієї нитки і 16,8 кілометра другої нитки. Про це повідомляє німецьке видання Nordkurier, передають Патріоти України.

Федеральне морське і гідрографічне агентство (BSH) в Гамбурзі наказало негайно оформити спірний дозвіл від 14 січня. Два кілометри знаходяться у виключній економічній зоні Німеччини (ВЕЗ). "Північному потоку-2" дозволено прокладати лінію по морському дну.

Раніше організації Naturschutzbund Deutschland (Nabu) і Deutsche Umwelthilfe звернулися до суду проти дозволу, виданого російським проєктом ще в січні. Будівництво дозволили проводити з кінця травня до вересня 2021-го.

"Спірний газопровід" Північний потік-2" з Росії через Балтійське море до Німеччини в основному завершено. Згідно з інформацією, в водах Німеччини не вистачає 13,9 кілометра однієї нитки і 16,8 кілометра другої нитки. Трубопровід протягом багатьох років був одним з головних пунктів розбіжностей в німецько-американських відносинах", – йдеться в публікації.

Проєкт "Північний потік-2" оцінюється у 9,5 млрд євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 млн євро кожен. "Газпром" надасть другу половину коштів – 4,75 млрд євро.

Президент Росії Володимир Путін заявляв, що газопровід зобов'язані ввести в експлуатацію на початку 2021 року. Однак пізніше терміни перенесли на кінець року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...