Х**ло не гребує нічим: Росія в Криму продала вкрадений український газ

Росія продала 11,5 млн куб. м газу, який був здобутий на родовищі в Херсонській області й закачаний у Глібовське газосховище Криму вже після захоплення півострова. Як пишуть "Крим. Реалії ", росіяни готували газ до продажу з квітня п.р., передають Патріоти України.

У торговій документації на підставі рішення окупаційного суду Криму він значиться як "майно федеральної власності".

За інформацією журналістів, газ було видобуто кілька років тому на родовищі в Стрілковому Херсонської області українським ПрАТ "Пласт" (його пов'язують з екснардепом-утікачем Олександром Онищенком).

Добутий газ, завдяки домовленостям із підконтрольним РФ "Чорноморнафтогазом", закачувався в Глібовське газосховище на анексованому півострові.

Газ закачали на захоплений півострів через компресорну станцію на газопроводі "Стрілкове - Джанкой - Сімферополь", що після анексії потрапила під контроль російських військових.

Пізніше український газ був націоналізований, виставлений на продаж і 30 червня 2020 року проданий. Весь обсяг газу — 11,5 млн куб. м продали за 15,7 млн руб. (близько 6,1 млн грн).

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...