Хоча обіцяв протилежне: Власник національної лотереї Великої Британії продовжує співпрацювати з "Газпромом"

Два роки тому чеський магнат пообіцяв Комісії з азартних ігор, що його фірма розірве зв’язки з країною-окупантом Росією, перш ніж брати на себе управління національною лотереєю Великої Британії, але досі цього не зробив, зазначають Патріоти України.

У березні 2022 року Комісія з азартних ігор надала Allwyn, вигідну 10-річну ліцензію на проведення лотереї, обсяг продажів якої оцінюється в 100 мільярдів фунтів стерлінгів.

Рішення було прийнято післяпереговорів між Олвіном, медіа-магнатом Річардом Десмондом і Камелотом, власником усіх ліцензій з початку щотижневих розіграшів у 1994 році.

Компанія Allwyn, яка після отримання ліцензії успішно відбила судові позови від учасників, які програли тендер, остаточно належить чеському підприємцю Карелу Комареку через його холдингову компанію KKCG.

Раніше Комарек засудив «жорстоке» вторгнення Росії в Україну, зокрема у відкритому листі, опублікованому в березні 2022 року, коли Комісія з азартних ігор завершувала своє рішення.

Також відомо, що Allwyn пообіцяв регулятору під час тендерного процесу, що Komárek припинить будь-які зв’язки з Росією якомога швидше.

Наразі The Guardian встановив, що хоча Комарек вжив заходів для зменшення частки Газпрому у спільному підприємстві, газова компанія, що належить Кремлю, все ще зберігає 50% акцій до юридичного схвалення випуску акцій, який зменшить її частку до рівня нижче 3%.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...