Хочете документи швидко? Платіть!: На Одещині викрили масштабну схему поборів з експортерів "зернового коридору"

В Одеській області викрили масштабну схему поборів з експортерів "зернового коридору", інформують Патріоти України.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, викрито масштабну схему поборів посадовими особами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Одеській області. "Чиновники брали хабарі з суб'єктів господарської діяльності, які здійснюють експорт зернових культур через морські порти Одеської області по так званому "зерновому коридору". Всі, хто хотів безперешкодно і швидко отримати фітосанітарний сертифікат та інші дозвільні документи повинні були заплатити певну суму через посередників", - йдеться в повідомленні.

Для приховування своїх дій чиновники визначили окремі комерційні підприємства, які під виглядом консультацій і фумігаційних послуг експортерам зернових культур виступали посередниками при отриманні неправомірної вигоди.

В рамках розслідування проводиться ряд обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів кримінального провадження. Наразі вже вилучено кошти від незаконної діяльності, документальні матеріали, а також інші предмети та речі, які слугуватимуть доказами.

"Планується ухвалення рішення про оголошення підозри особам, причетним до правочину у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна", - повідомили в ДБР.

Справжні труднощі ще не почалися: В "Укренерго" заявили, що можуть повернути погодинні відключення світла

неділя, 12 травень 2024, 8:30

На українську енергетику чекає дуже непросте літо. Очікується, що споживання електроенергії зростатиме, а її виробництво, навпаки, падатиме. У такому разі може погіршитися дефіцит струму. Якщо це станеться, буде введено погодинні графіки відключень, як...

Ціни на все злетять? Бензин на АЗС може відчутно здорожчати - Кабмін готує підвищення акцизів на пальне

неділя, 12 травень 2024, 7:56

Кабмін схвалив проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо акцизного податку, серед положень якого – підвищення акцизних ставок на пальне. Що, імовірно, призведе до зростання цін на нього на АЗС. Зокрема, на бензини ставки пропонується ...