Ходять чутки, але... Яку пенсію в Німеччині насправді отримують українці - роз'яснення

Війна, розв'язана Росією, змусила багатьох українців шукати притулку за кордоном, зокрема в Німеччині. Серед української спільноти поширюються чутки про можливість отримання німецької пенсії після 50 років. Однак, Deutsche Rentenversicherung офіційно роз'яснила умови призначення пенсій для українців, розвіявши ці міфи, передають Патріоти України.

Основні вимоги для отримання пенсії в Німеччині

  • Вік: Пенсійний вік у Німеччині становить 63 роки, незалежно від національності чи статусу біженця.
  • Страховий стаж: Для отримання повної пенсії необхідно мати 35 років страхового стажу, тобто сплачувати внески до пенсійного фонду (Rentenversicherung).
  • Відрахування: У разі виходу на пенсію до досягнення 65 років і 11 місяців застосовуються відрахування у розмірі 0,3% за кожен місяць дострокового виходу.
  • Спеціальних пільг для українських біженців не передбачено. Українці, як і всі інші мешканці Німеччини, мають право на пенсію лише за умови сплати внесків до Rentenkasse протягом щонайменше п'яти років. Це означає, що вони повинні мати офіційну роботу з відповідними відрахуваннями.

Винятки

  • Достроковий вихід на пенсію без відрахувань: можливий для осіб, які сплачували внески протягом 45 років.
  • Менше ніж 5 років внесків: право на пенсію може виникнути раніше, якщо особа працювала в країні, яка має угоду про соціальне забезпечення з Німеччиною.
  • На жаль, Україна до таких країн не належить. Це означає, що біженці з України завжди повинні платити Rentenversicherung щонайменше п’ять років, перш ніж вони отримають право на пенсію.

Вихід на пенсію з "нюансами": Як можна докупити стаж і скільки коштує один рік в Україні

п’ятниця, 23 серпень 2024, 18:24

Іноді українцям не вистачає необхідного страхового стажу для виходу на пенсію, і вони прагнуть його докупити. Про це повідомляє Урядовий портал, передають Патріоти України. Докупити стаж можуть усі громадяни України, які досягли 16-річного віку. Це ст...

Українці з найменшими пенсіями можуть розраховувати на доплату: Ось що для цього потрібно

п’ятниця, 23 серпень 2024, 16:56

Українським пенсіонерам, які отримують пенсії менше 3 250 гривень і проживають у зоні бойових дій, до кінця 2024 року автоматично нараховуватимуть доплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Отримати допомогу можуть ті пенсіонери, які проживають...