Хтось може претендувати на субсидію в Україні: У Кабміні нагадали правила

У Мінсоцполітики України розповіли, хто може претендувати на субсидію. Названо ключовий категорій. Головна умова виглядає так: "Усі громадяни, хто з об’єктивних причин не в змозі самостійно сплачувати комунальні послуги, у кого ці витрати перевищують орієнтовно 15% родинного бюджету, можуть оформити субсидію", зазначають Патріоти України.

У міністерстві зазначили, що є ще ряд критеріїв, але цей показник дає змогу зорієнтуватися, хто може претендувати на отримання субсидії.

Крім того, у Мінсоцполітики розповіли, що у цьому опалювальному сезоні збільшено субсидії на найбільш використовувані комунальні послуги для мешканців регіонів, що потрапили до "червоної" зони, спрощено доступ до субсидій людям, які проживають на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, багатьом іншим соціально вразливим категоріям населення.

Усі зміни, які відбулись у програмі субсидій, мали на меті зробити її справедливою і доступною для тих, хто з об’єктивних причин потребує державної допомоги.

Як отримати субсидію

Для отримання субсидії звернутися можна в один із зручних способів, які домогосподарства вибирають самостійно:

  • звернутися до представника територіальної громади або ЦНАПу,
  • звернутися до органу соціального захисту населення шляхом відправлення документів через "Укрпошту",
  • онлайн на сайті Мінсоцполітики (потрібно мати електронні засоби ідентифікації).

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...