Хвилююче питання: Коли подешевшає картопля

Професійні господарства ще тільки почали збирати пізні сорти картоплі. Прогнозують гарний врожай.

Картопля подорожчала наприкінці минулого сезону. Зараз ціни високі через неврожай на ранні та середні сорти. Це пов'язано з посухою, розповів економіст інвестиційного департаменту продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Андрій Ярмак, передають Патріоти України.

За його словами, незабаром картопля почне дешевшати. Ціни падатимуть до кінця року. "Приватні господарства трохи збільшили площі під картоплю через високі ціни торік. Крім того, професійні господарства ще тільки почали збирати пізні сорти картоплі. Прогнозують гарний врожай. Це стимулюватиме ціни знижуватися", - говорить Ярмак.

Висока ціна сьогодні стимулює імпорт картоплі, додає він. "Поки з-за кордону завозимо менше 0,5% обсягу споживання. Переважно веземо з Білорусі. Частково під виглядом білоруської до нас завозять російську картоплю. Поза сезоном ввозимо продукцію з Єгипту. Її збирають там у січні-лютому. Буває, що імпортуємо картоплю з Азербайджану", - каже Ярмак.

За його словами, Україна не може продавати картоплю за кордон через високу ціну та єдині карантинні правила від ЄС.

Джерело: Gazeta.ua

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...