Хитра схема: Соратника Медведчука викрили в поставках вугілля РФ в Україну

NT Marine постачатиме в Україну близько 500 тис. тонн вугілля різних марок, включаючи антрацит, щомісяця.

Компанія NT Marine, наближена до білоруського олігарха Миколи Вороб'я, отримала дозвіл на постачання понад 600 тисяч тонн російського вугілля в Україну. Сама фірма зареєстрована в Естонії, передають Патріоти України.

Контракти на постачання вугілля російські вугільні компанії укладають не безпосередньо з NT Marine, а з компанією "Інтерсервіс", яка також належить Вороб'ю. Голова української Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомив, що, за його даними, Воробей підтримує стосунки з українським політиком, кумом президента РФ Віктором Медведчуком. За його словами, NT Marine постачатиме в Україну близько 500 тис. тонн вугілля різних марок, включаючи антрацит, щомісяця. "Заробляти вона буде так: ціна тонни вугілля на станції споживача плюс $10", – пояснив Волинець.

За даними списку квот на листопад і грудень, Росія постачає на підприємства України 1,2–1,3 млн тонн вугілля і коксу в місяць. При поточних цінах на вугілля ($85–100 за тонну) виручка NT Marine в разі поставок російського вугілля протягом року може скласти $50 млн.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...