"Кінець епохи бідності": Аграрії обіцяють подорожчання курячих яєць вдвічі ще у січні

В кінці минулого року ціни на корм для курей різко підвищилися через дефіцит зернових і білкових культур.

В Україні найближчим часом може подорожчати базовий продукт харчування - курячі яйця. Ціна, на думку експертів, ймовірно, зросте в два рази. Про це повідомила на своєму сайті Асоціація тваринників України, передають Патріоти України.

Експерти зазначили, що яйця в Україні додали в ціні ще в грудні 2020 року. Очікувати зниження ціни не варто. Причина в "нестабільності ринку сировини". Справа в тому, що в кінці минулого року ціни на корм для курей різко підвищилися через дефіцит зернових і білкових культур. На ринку почалася паніка. Деякі фермери почали скорочувати поголів'я птиці, деякі - взагалі закрилися. "Фермери бояться, що не вистачить корму", - повідомили в Асоціації.

На сьогодні, за даними організації, собівартість десятка яєць становить близько 22 грн (раніше було близько 14 грн). Для споживачів ціна може скласти до 40 грн за десять яєць. "Ціна на яйця, швидше за все, збільшиться навіть після зниження попиту", - попередили в Асоціації.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.