Кінець "епохи бідності"? Гончарук заявив, що у сотні міст України знизили рахунки в платіжках за тепло

Теплопостачальні підприємства здійснили перерахунок нарахувань споживачам за тепло і гарячу воду у бік зниження, до 30%, у 124 містах України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передають Патріоти України.

"Сказано - зроблено! Платіжки на тепло і гарячу воду знижено до 30%. 124 містах України здійснило перерахунок 131 підприємство теплокомуненерго. До урядової ініціативи приєдналися вже 19 обласних центрів: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Маріуполь, Житомир, Запоріжжя, Біла Церква, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Херсон, Хмельницький, Чернігів, Івано-Франківськ, Київ", - написав він.

Як приклад Гончарук навів платіжку за грудень 2019 року. По однокімнатній квартирі сума перерахунку становить від 80 гривень у Київській області до 292 гривень у Львівській області. Для двокімнатної квартири сума перерахунку становить від 110 гривень у Чернігівській до 435 гривень у Дніпропетровській області. За інформацією прем'єра, для жителів трикімнатних квартир перерахунок був від 140 гривень у Дніпропетровській області до 563 гривень у Рівненській.

"А, наприклад, у Тернополі за рішенням органів місцевого самоврядування люди отримали знижку за послуги теплопостачання за три місяці: жовтень, листопад і грудень 2019 року. Зменшення платіжки вже зараз - це результат, насамперед, спільної роботи президента, уряду та органів місцевої влади", - зазначив він. Гончарук пояснив, що це стало можливим, тому що ціни на газ на ринку знизилися, а уряд надав місцевій владі механізм, щоб зробити ці коригування в платіжках. "Уряд й надалі триматиме цю ситуацію на контролі", - додав прем'єр.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...