"Кінець епохи бідності" як повернення в шоковий 2014-й: За 2,5 роки царювання Зеленського знищено більшу частину економічних досягнень часів Порошенка, - Ростислав Павленко

У 1 півріччя 2021 року промислової продукції в Україні було вироблено на 4,4% менше, аніж у 1 півріччі 2018-го року.

У жовтні-листопаді спад порівняно із аналогічними місяцями 2018 року поглибився до 5,1-5,7%.

У листопаді промисловість знову так і не змогла відштовхнутися від минулорічного дна, виробництво додало заледве 0,4%.

При цьому дані про динаміку промислового виробництва свідчать, що цей занепад не має жодного зв’язку із пандемією корона вірусу. Хоча саме цим виправдовуються представники нинішньої влади.

Адже спад почався уже в жовтні-листопаді 2019 року – відразу після формування монобільшості «слуг», їх першого уряду «економічного гуру» та старту сумнозвісного «турборежиму» в парламенті.

Восени ж 2020-2021 року промисловість просто не могла відштовхнутися від досягнутого восени 2019-го року дна. Хоча промисловість – це та галузь, яку найменше зачіпають будь-які пов’язані із коронавірусом обмеження.

У результаті наразі втрачено майже половину від того зростання української промисловості, які були досягнуті за попередні 3 роки, коли президентом України був Петро Порошенко.

Наприклад промислове виробництво у 1 півріччі 2018-го року було на 8% більшим, аніж за те ж півріччя 2015-го року, а у жовтні-листопаді 2018-го року було на 9,3-11,3% більшим, аніж у жовтні-листопаді 2015-го року.
Опублікував: Ростислав Павленко

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...