"Кінець епохи бідності" ще глибше залізе у кишені українцям: У Кабміні готують нові тарифи на електроенергію

В Україні з 1 липня впровадять нові умови постачання електричної енергії за умовами спецзобов'язань (ПСЗ). Імовірно, вартість струму збільшиться з 1,68 до 2,5-3 грн за кВт*год, залежно від обсягів споживання, зазначають Патріоти України.

Підвищення зачепить не всіх. Чим вище споживання, тим більше доведеться платити. Ймовірно, зростання стосуватиметься тільки тих, хто використовує від 300 кВт*год струму на місяць. За кожну наступну кВт*год їм доведеться платити за новою ціною. З іншого боку, зараз розглядають можливість повернути пільгові тарифи для тих, хто витрачає до 100 кВт*год на місяць.

"Я завжди виступав за те, щоб для тих, хто споживає більше ніж 500 кВт*год, ввели вищий тариф. Якщо у людини великий будинок і багато техніки, вона може платити 2,5 грн. Так зараз і розмірковує Кабінет міністрів. Вони спочатку думали про обсяг понад 300 кВт*год, а потім від 500 кВт*год. Такі ціни (2,5 грн за кВт*год) планують встановити 1 липня", – розповідає глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

На думку експерта, варто ввести чотири різні тарифи: на перші 100 кВт*год у розмірі 90 коп., від 100 до 500 кВт*год – 1,68 грн, від 500 до 1000 кВт*год – 2,5 грн, і вище за 1000 кВт*год – більше ніж 3 грн. Однак і це не вирішить проблему нестачі коштів на компенсацію вартості генерації струму.

Джерело: Обозреватель

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...