Кінець "епохи бідності"? Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні: Кому доведеться більше платити

В Україні можуть зрости податки, але Кабінет міністрів не планує підвищувати їх для фізичних осіб або малого та середнього бізнесу. Йтиметься про великий бізнес з високим показником рентабельності. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"Загальнодержавні податки ми підвищувати не плануємо - ті, що платить кожен громадянин або кожне підприємство. Щодо перегляду окремих акцизів, екологічних платежів, якихось зборів - зараз всередині Міністерства фінансів і профільних міністерств тривають розрахунки і дискусії", - заявив Шмигаль.
Водночас, як наголосив голова уряду, можливі зміни в оподаткування не торкнуться фізосіб, малого і середнього бізнесу. А йтиметься про можливі зміни, аби "наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях — медицині, освіті та інших соціальних напрямах".
"Можуть бути зміни для того, щоб наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях - медицині, освіті та інших соціальних напрямах. Але це буде стосуватися не простих людей, які не малого і середнього бізнесу. Це дійсно буде стосуватися окремих напрямків, які мають високу маржинальність (показник рентабельності, - ред.) і повинні платити більше", - додав прем'єр Денис Шмигаль.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...