Кінець "епохи бідності" від Зе: Молоко в Україні дорожче, ніж у Португалії - з'явилося порівняння цін

Ціни на продукти в Україні вже стрімко наблизилися до європейських, хоча нашій країні ще далеко до багатих країн. Як пише видання "Вести", деякі продукти в нашій країні набагато дорожче, ніж в Європі, передають Патріоти України.

За словами експертів, така тенденція пояснюється високими податками і слабкою державною підтримкою аграріїв.

В цілому ціни на продукти в Україні поки ще залишаються нижчими, ніж у наших сусідів - Росії, Угорщини та Польщі. При цьому деякі товари за цінами в Україні вже наздогнали і перегнали європейські.

В Україні літр пастеризованого молока коштує в районі 30 грн, тоді як в Польщі, Росії та навіть Португалії за літр молока просять від 18 до 25,3 грн в еквіваленті.

Як заявила заступник голови правління асоціації "Укрмолпром" Зінаїда Карпенко, молочна сировина в Україні коштує дорожче, ніж в Європі. Тому в нашу країну імпортується велика кількість молочних продуктів.

Також в Україні дорожчає і м'ясо. Експерти прогнозують, що його вартість буде нижче приблизно через місяць. Крім того, дивує наших громадян і вартість соняшникової олії, так як Україна - світовий лідер з виробництва цього продукту.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...