Кінець епохи брехні: "Слуги народу" прийняли закон про збільшення податків, що обдирає звичайних українців, - нардеп Федина

Президент України Володимир Зеленський обіцяє боротьбу з олігархами, а натомість його монобільшість ухвалила законопроєкт 5 600 (податковий закон – ред.), який перед усім вдарить по кишенях звичайних українців, зазначають Патріоти України.

Про це в ефірі “Прямого” заявила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина.

“Країна рухається не в тому напрямку. 69% українців, за крайніми опитуваннями, вважають, що щось відбувається абсолютно не так, і Зеленський робить з країною не те, що має бути”, – підкреслила народна обраниця.

Вона підкреслила, що два роки тому Зеленський прийшов до влади отримав бюджет, зростаючий ВПП і прибуткові держпідприємства. Проте сьогодні всі вони раптом стали збитковими.

Якщо ми подивимося, в 19 році, коли Зеленський отримав владу, він отримав наповнений бюджет, він отримав зростаючий ВВП в державі, він отримав стратегічні підприємства прибуткові. Це “Нафтогаз”, це “Укрзалізниця”, це “Укроборонпром”, “Центренерго”. А зараз вони всі збиткові. Питання: що сталося, якщо ви так працюєте? Куди воно все ділося?
Софія ФединаНародна депутатка фракції Європейська Солідараність

Вони також підкреслила, що законопроєкт податковий закон, який вдарить по кишені простих українців вступає в дію відразу, натомість законопроєкт щодо боротьби з олігархами відтермінували до 2022 року.

“Зеленський говорить про боротьбу з олігархами. Він говорить про наповнення бюджету через оподаткування олігархів. Але в результаті 5600 (податковий закон – ред.) обдираються передовсім люди, а олігархам взагалі ні холодно, ні жарко”, – наголошує Федина.

У закон 5600 не включили податки для бізнесу олігарха Коломойського – Гончаренко“Приймаються рішення, що олігархи мають вивести гроші з офшорів уже терміново. Але паралельно приймається законопроєкт, який це все відстрочує до 22 року. І вони спокійнісінько собі переоформляють всі свої активи під нульову ставку”, – додала представниця “Європейської Солідарності”.

Нагадаємо, Верховна Рада України в другому читанні ухвалила законопроєкт №5600 про внесення змін до Податкового кодексу. “За” проголосувало 255 народних депутатів.

Зазначимо, що згідно з законопроєктом 5600, буде збільшено на 5% акцизний податок на алкогольні напої, 14,5% — на користування природними ресурсами.

Водночас народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Ніна Южаніна вважає, що прийнятий закон №5600 буде стимулювати ріст інфляції в Україні.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила закон про державний бюджет України на 2022 рік. Проєкт №6000 в цілому підтримали 268 депутатів.

До слова, це вдалося завдяки коаліції фракції“Слуга народу” депутатськими групами “За майбутнє” й “Довіра”.

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...

Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

понеділок, 29 квітень 2024, 23:50

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти Укра...