Кінець епохи дешевої картоплі: Експерти попередили про здороження основного продукту харчування українців

На внутрішньому українському ринку завершується період дешевої картоплі. Ціни на найпопулярніший овоч у меню споживачів зміняться вже до кінця листопада 2021 року.

Фермери закінчують розпродувати картоплю, яка не підходить для тривалого зберігання. Поступово рівень пропозиції коренеплодів стабілізується, а водночас розпочнеться процес підвищення цін на картоплю.

За словами голови насіннєвої компанії "Агріко Україна" Миколи Гордійчука, до кінця листопада 2021 року вартість картоплі на ринку країни зміниться у бік підвищення. За словами експерта, цього року в Україні у всіх регіонах були проблеми з вирощуванням "другого хлыбу". Поки Південь заливало дощами, Північ страждала від посухи.

"Південь досі щедро поливає дощами, тому тут на посівах картоплі були проблеми із хворобами. Багато уражених бульб, грибні хвороби та бактеріози. Після викопування вони швидко псуються, тому фермери намагаються швидко збути не кондиційний товар і, відповідно, скидають ціну", – зазначив Микола Гордійчук.

Картопля в Україні подорожчає: коли зміняться ціни на найпопулярніший овочСпекотна та посушлива погода у північних областях не дала можливості виробникам виростити якісний урожай картоплі. Бульбам катастрофічно не вистачало вологи, тому вони не встигли зрости до закінчення сезону вегетації.

Непогані врожаї картоплі 2021 року вдалося виростити аграріям Західної України, але цього мало, щоб забезпечити всю країну картоплею до збирання нового врожаю.

Найближчим часом фермери проведуть оцінку кількості картоплі, яка закладена на тривале зберігання, якої її якості та на скільки її вистачить для покриття попиту в Україні до майбутнього сезону. Після цього виробники зможуть визначитись із ціною. Микола Гордійчук упевнений, що наприкінці листопада – на початку грудня поточного року вартість картоплі зростатиме.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...