Кінець ери двигунів внутрішнього згоряння: Альянс Renault-Nissan-Mitsubishi випустить на ринок 35 нових електромобілів на п'яти різних платформах

Для цього підготовлено інвестиційний пакет розміром у 23 мільярди євро

Альянс Renault-Nissan-Mitsubishi провів двогодинну презентацію своєї “дорожньої карти” до 2030 року. Для появи цих нових електромобілів, автовиробники інвестують загалом 23 мільярди євро у їх розробку протягом наступних п’яти років, зазначають Патріоти України.

П’ять платформ ляжуть в основу 90% з 35 нових моделей електромобілів і включатимуть CMF-AEV (Dacia Spring), Kei-EV (для субкомпактних автомобілів), LCV-EV (Renault Kangoo, Nissan Townstar), CMF-BEV (Renault 5, Renault 4ever SUV та LCV, хот-хетч Alpine, наступник Nissan Micra) та CMF-EV (Nissan Ariya, Renault Megane E-Tech). Остання платформа також послужить основою для більш ніж 15 моделей електромобілів сегментів C і D до 2030 року.

Mitsubishi планує посилити свою присутність в Європі, додавши дві нові моделі до лінійки, на основі бестселерів Renault. Серед них буде нове покоління Mitsubishi ASX, яке може запозичити платформу у Renault Captur і Nissan Juke.

Фото: плани альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi з виведення на ринок нових електромобілів / Nissan

Nissan обіцяє вивести на ринок 23 електрифіковані моделі до 2030 року, однак не уточнює, які з них будуть повністю електричними. Представники компанії розкрили, що наступне покоління моделі Micra буде повністю електричною моделлю на платформі CMF-BEV. Його розробку веде сама компанія Nissan, але виробництво налагодять у Франції на заводі Renault, де також збиратимуть Renault 5. Також у Nissan повинен з’явитись повністю електричний кросовер (не Ariya), який прийде на зміну хетчбеку Leaf.

Renault вже анонсувала свою майбутню електричну лінійку в червні 2021 року, тому жодних анонсів нових моделей від французького бренду не відбулось. Ми вже знаємо, що Renault 5 повинен стати на конвеєр до кінця 2022 року, а позашляховик Renault 4ever і його комерційна версія повинні з’явитись у 2024 році.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...